ЛИЛИУМ

Лилиумът е едно от най-красивите и феерични градински цветя. Той може да се отглежда успешно и като саксийно цвете. Цъфти в най-разнообразни багри. Формата на цвета също варира. Среща се в жълто, бяло, розово, червено, оранжево, лилаво, както и в смесени цветове.
Местоположение - Може да вирее в саксия и в градина. Най-добре е да го поставите на полусянка, но имайте предвид, че му е необходима обилна светлина през целия ден. Важно е мястото, което ще изберете да е защитено от силно течение. Не е подходящ за засаждане в близост до каменни стени, дувари и здания, хвърлящи плътна сянка.
Почва: трябва да е градинска, богата на хумус и смесена с малко пясък. Глинестите почви също са подходящи, но отново в съотношение с хумус и пясък.
ПоливанеЗа да цъфти обилно, лилиумът трябва и да се полива обилно, най-вече в активния период. От май до септември поливането трябва да е ежедневно и с големи количества вода. Важно е обаче да не се задържа излишна вода, за да не загние кореновата система на цветето.
Засаждане: Луковиците се засаждат на дълбочина около 5 см, ако са в саксия. Ако засаждате в градина е добре да са на по-дълбоко – около 20 см. Добре е засадената луковица да бъде полята добре веднага след засаждането. Ако луковицата вече е пуснала корени, те трябва да се разплетат, за да се разпрострат на спокойствие. Между тях пространството се засипва с пясък.


Няма добавени продукти в тази категория