• 4506 Лайка

Лайката от векове се използва като чай за успокояване и по-лесно заспиване, за лечение на треска и висока температура, настинки, стомашни проблеми и не на последно място - като противовъзпалително средство. 

Лайката може да се прилага както външно, така и вътрешно. Tя намира приложение: при лумбаго, ревматични проблеми и обриви, за хемороиди и рани, парата от чая се ползва за инхалации, защото облекчава симптомите на настинка и астма, успокоява проблемите със зъбите и коликите при децата, облекчава алергичните пристъпи, помага за храносмилането, облекчава сутрешното гадене по време на бременност, ускорява зарастването на кожни язви, рани и изгаряния, повлиява положително проявите на гастрит и язвен колит.

Традиционна рецепта за чай: Чай от лайка се прави от 1 супена лъжица от билката, която се залива с 200 мл. кипяща вода. Трябва да кисне 1 час. Прецежда се и се приема наведнъж.  

Лайката се култивира чрез директна сеитба през есента или рано на пролет. Сеитбата през есента се извършва след падане на първите есенни дъждове. Лайката е сухоустойчиво,  светлолюбиво растение, изискващо за своето развитие интензивна слънчева светлина. Не понася засенчване.  

Напишете коментар

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да коментирате

4506 Лайка

  • Код на продукта : 4506 Лайка
  • Наличност : В наличност
  • 1,50лв.