• 4507 Ехинацея

Ехинацеята е най-известна със способността си да стимулира функционирането на имунитета - защитата на тялото срещу инфекции, заболявания и телесни повреди.                   Стимулира имунните клетки и им помага да унищожават нежеланата материя в тялото. Билката доказано ограничава симптомите на заболяванията и намалява продължителността им. Чаят от ехинацея засилва имунитета и облекчава симптоми като главоболие, кашлица, грип и други вътрешни инфекции.

Традиционна рецепта за чай  - запарката се приготвя от една голяма лъжица от сухото растение, залято с половин литър вода. Приготвената отвара се разделя на три части, всяка от които се приема непосредствено преди трите хранения за деня. Приемът на тази запарка не бива да бъде по-продължителен от 10 дни. След тях се прави почивка и едва след това курсът продължава.

Ехинацеята достига на височина 90-160 см. Растението цъфти в продължение на 60 дни през юли-август. Светлолюбиво растение, което вирее най-добре на внимателно обработени, суховати почви. Цъфтежът на растенията настъпва през втората година от развитието на растението. Семената за разсадите се засяват през май, а разсадите са готови за разсаждане в началото на септември, ако разсадите ще се отглеждат в открити лехи. Ако разполагате с оранжерия или закрито помещение, семената могат да се засеят през януари-февруари, а разсадите се изнасят на открито през май-юни на същата година. В един декар открита площ влизат 7100 бр. разсади при норма 70 см между редовете и 20 см между растенията.

Напишете коментар

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да коментирате

4507 Ехинацея

  • Код на продукта : 4507 Ехинацея
  • Наличност : В наличност
  • 1,50лв.