• 4511 Розмарин

Розмаринът е добре познат у нас и се използва от народната медицина в много рецепти.

С него се лекуват най-често главоболие и нервни разстройства, подобрява паметта и засилва мозъчната активност. Розмаринът се бори ефективно с кожни и ставни проблеми. Незаменим лек е при главоболие, виене на свят, невроза, невралгия и ставни заболявания. Освен това подобрява паметта, концентрацията и кръвообращението. Тази уникална билка бързо и ефективно лекува кашлица и възпаления на бронхите. Тя е безопасна и много полезна за страдащите от астма. Ароматът й напомня много на камфор или бор.

От листата чрез дестилация с водна пара се получава етерично масло.

Розмаринът представлява вечнозелено многогодишно растение.  Цветовете му са са различни на цвят бели, бледосини или виолетови. Достига до 1,5 метра височина. Когато листата му бъдат разтъркани, въздухът се изпълва с приятен балсамов аромат. Цъфти от май до юли. Използват се листата и младите клонки, събрани по време на цъфтежа, които се сушат на сянка или в сушилня при 40°С.

Розмаринът е идеален за озеленяване на градината. Също така е лесен за отглеждане и в саксия. Тъй като е топлолюбив, розмаринът се отглежда предимно в саксии. Идеалното място за него е южния балкон.

Поради приятният си аромат е широкоразпространен и в кулинарията.


Напишете коментар

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да коментирате

4511 Розмарин

  • Код на продукта : 4511 Розмарин
  • Наличност : В наличност
  • 1,50лв.