• 4519 Мащерка

МАЩЕРКА

Мащерката е най-непретенционата от всички балконски билки и може да бъде прекрасно допълнение към балконската мозайка от красиви и полезни растения, необходими във всеки дом.

Мащерката може да бъде наречена универсално лекарство за всякакви болежки, има ефикасно действие при грип, възпаление на горните дихателни пътища, хроничен бронхит, бронхиална астма, колики. Мащерката е и важен източник на нектар за пчелите. 

Особено полезна при високо кръвно, хранителни бактериални инфекции, при гъбички, при болки в гърлото, бронхит и астма, при гастрит и язва, при нерви и депресия и против безсъние.

Традиционна рецепта за чай: Чаена лъжица мащерка се залива с 200 мл. вряла вода и се запарва 5-10 мин.

Тя е тревисто многогодишно растение с наситено лилав цвят и силен аромат, който се дължи на етеричномаслените жлези на билката. Височина на растението – до 20 см. Цъфти от юни до септември.

Отглеждането на мащерка в саксия не изисква специални грижи по отношение на поддържане на влагата на почвата. Тъй като растението е сухолюбиво, то ще Ви зарадва с уханните си цветчета дори и ако не го поливате. Единственото, което трябва да му подсигурите е светлина и топлина.

Напишете коментар

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да коментирате

4519 Мащерка

  • Код на продукта : 4519 Мащерка
  • Наличност : В наличност
  • 1,50лв.


Сходни артикули

2252 МАЩЕРКА

2252 МАЩЕРКА

Тревисто многогодишно растение с наситено лилав цвят и силен аромат, който се дължи на етеричномасле..

0,90лв.