• 4517 Лавандула

ЛАВАНДУЛА

Лавандулата се използва при нервна възбуда, при неврастения, тя е полезна при безсъние. Други случаи, в които се използва лавандула са главоболие и невроза. Лавандула се прилага в народната медицина при стомашно-чревни болки. Външно, под формата на бани, лавандулата действа успокояващо. Етеричното масло  успокоява ревматични и невралгични болки, помага при болка от изгаряния и други рани. Цветовете на лавандулата са добро средство за предпазване на дрехите от молци. Приятният лавандулов аромат действа успокояващо, помага за намаляване на среса и носи хармония в стаята. 

Лавандулата е многогодишно вечнозелено растение, достигащо височина до 50 см. Тя е силно разклонен, 30 - 80 см висок полухраст. 

 Лавандулата може да се отглежда както в саксия на балкона или у дома, така и на открито.  Сравнително устойчива е на суша и на студ. Поливайте умерено, но редовно. В дома ви лавандулата ще се чувства най-добре до светъл прозорец или балкон, тъй като обича топлина и слънчева светлина. Цъфти юли-август. Засяването става напролет на около 35 - 50 см едно от друго, изнася се навън след края на Март. Използват се цветовете (пресни или изсушени) на лавандулата и полученото от тях етерично масло. 


Напишете коментар

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да коментирате

4517 Лавандула

  • Код на продукта : 4517 Лавандула
  • Наличност : В наличност
  • 1,50лв.


Сходни артикули

2159 ЛАВАНДУЛА

2159 ЛАВАНДУЛА

Многогодишно ароматно цвете с медоносни и инсектицидни свойства.Достига до височина 45 см. Вирее на ..

0,90лв.