ЛИЛИУМ

Лилиумът е едно от най-красивите и феерични градински цветя. Той може да се отглежда успешно и като саксийно цвете. Цъфти в най-разнообразни багри. Формата на цвета също варира. Среща се в жълто, бяло, розово, червено, оранжево, лилаво, както и в смесени цветове.
Местоположение - Може да вирее в саксия и в градина. Най-добре е да го поставите на полусянка, но имайте предвид, че му е необходима обилна светлина през целия ден. Важно е мястото, което ще изберете да е защитено от силно течение. Не е подходящ за засаждане в близост до каменни стени, дувари и здания, хвърлящи плътна сянка.
Почва: трябва да е градинска, богата на хумус и смесена с малко пясък. Глинестите почви също са подходящи, но отново в съотношение с хумус и пясък.
ПоливанеЗа да цъфти обилно, лилиумът трябва и да се полива обилно, най-вече в активния период. От май до септември поливането трябва да е ежедневно и с големи количества вода. Важно е обаче да не се задържа излишна вода, за да не загние кореновата система на цветето.
Засаждане: Луковиците се засаждат на дълбочина около 5 см, ако са в саксия. Ако засаждате в градина е добре да са на по-дълбоко – около 20 см. Добре е засадената луковица да бъде полята добре веднага след засаждането. Ако луковицата вече е пуснала корени, те трябва да се разплетат, за да се разпрострат на спокойствие. Между тях пространството се засипва с пясък.


Продукти за сравнение (0)


ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ БАФЕРАРИ 1 БР.

ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ БАФЕРАРИ 1 БР.

Lilium Baferrari Baferrari е кремаво бяло цвете във формата на звезда, с жълт център във в..

1,00лв.

ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ КАЗАБЛАНКА 1 БР.

ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ КАЗАБЛАНКА 1 БР.

Lilium Casa BlancaВегетация: 110 дниВисочина  90-120 см.;6-8 цвята на стъблоРазмер на цвета: 16..

1,00лв.

ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ ЛЕЙК КЕРИ 1 БР.

ЛИЛИУМ ОРИЕНТАЛСКИ ЛЕЙК КЕРИ 1 БР.

Lilium Lake careyВегетация: 110 дниВисочина  90-100 см.;Размер на цвета: 14 см. Силен, промамли..

1,00лв.

Показани са от 1 до 3 от общо 3 резултата на (1 страници)